Jeff Bezos vill rädda jorden med industribygge i rymden

Amazongrundaren har flera innovativa förslag på hur framtidens industri borde utformas.

Jeff Bezos intresse för rymden verkar ha nått nya proportioner. Att han sedan tidigare planerar en rymdfärd med raketen Blue Origin, där bland annat Donald Trump ska ha en plats reserverad, står sig ganska slätt med tanke på att han nu har framfört idéer om att hela den tunga industrin kommer att flyttas ut i rymden inom några hundra år.

"Måste skydda vår planet"

Enligt Amazongrundaren Bezos är arbetet med att flytta industrin utanför jordklotet något som borde påbörjas omedelbart, rapporterar ReCode.

Annons

- Energin är begränsad här. Inom åtminstone ett par hundra år kommer all vår tunga industri att ha flyttats utanför planeten. Jorden kommer att användas till boende och lättare industrier. Vi borde inte hålla på med tung energi på jorden när vi kan bygga gigantiska fabriker i rymden.

Planen, som alltså går ut på att all industri som kräver mycket energi ska placeras i rymden, ska ha presenterats av Jeff Bezos på en konferens i USA, och syftet ska enligt e-handelsgiganten vara att “rädda planeten jorden”.

- Jag kan garantera att det här är den bästa planeten. Vi måste skydda den och det gör vi lättast genom att åka ut i rymden. Vi vill ju inte leva i en bakåtsträvande värld där vi måste frysa befolkningsökningen, sade han.

Effektivare solenergi i rymden

Som exempel på industri som skulle passa bra för en flytt ska Jeff Bezos ha lagt fram solenergin, som han menar hade blivit mycket mer effektiv om solcellerna hade byggts ut utanför planeten.

- Vi behöver faktiskt inte bygga dem här. Jorden skuggar sig själv men i rymden kan du få ut solenergi 24 timmar om dygnet. Jag tror att människor kommer att bosätta sig på Mars, och det borde de göra för det är väldigt coolt, men för industrin så tror jag att rymden är lämpligare som plats.

Det är ännu oklart om Jeff Bezos har några planer på att flytta ut någon del av Amazons verksamhet i rymden, och i så fall när detta är tänkt att ske.

Annons