Jetpak förvärvar och stärker sina e-handelsleveranser

Jetpak vill ta ett större grepp om e-handelsleveranserna i södra Sverige och köper nu upp transport- och logistikföretaget Götaland Logistik.

Leverantören Jetpak har under de senaste året satsat på att utveckla sina e-handelstjänster. I somras inleddes ett samarbete med Skincity som innebar att e-handlaren kunde erbjuda sina kunder i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås leverans samma dag.

I slutet av oktober utökades samarbetet till 21 orter runt om i Sverige. Som en del i satsningen runt distribution och e-handel planerar Jetpak även att stärka sitt ägarskap i storstadsregionerna. Något man nu gör genom köpa 100 procent av aktierna i transport- och logistikföretaget Götaland Logistik AB.

Annons

"En otroligt stark aktör i södra Sverige"

Götaland Logistik har under flera år varit en del i Jetpaks franchisesystem men från och med första januari 2016 kommer bolaget att ingå i Jetpak Sverige.

Jetpak hoppas att man med förvärvet ska stärka sin närvaro i Skåne- och Öresundsregionen med ytterligare ett helägt dotterbolag parallellt med de nuvarande bolagen Jetpak Göteborg och Jetpak Stockholm. 

– Vi ser väldigt positivt på förvärvet av Götaland Logistik och vi kommer stötta bolaget i att ta nästa steg vad gäller utveckling och tillväxt. Vi skapar en otroligt stark aktör i södra Sverige, framförallt inom distribution och e-handel, säger Fredrik Sidhagen, kommersiell chef på Jetpak.

Annons