Annons

Jetshop köper resterande andelar i Keycrunch

Jetshop köper resterande andelar i Keycrunch

2014-05-07 09:57

Jetshop fortsätter investera i teknik och förvärvar resterande andelar i mjukvaruföretaget Keycrunch. Förvärvet innebär även startskottet på en ökad internationell expansionstakt av Jetshops erbjudanden inom Internetannonsering.

Scandinavian E-Business Camp 2014 är i full gång och då passar e-handelsleverantören Jetshop, som driver konferensen, på att presentera lite nyheter. Tidigare i morse berättade de om sin nya satsning på specialanpassad kundtjänst, och nu meddelar Jetshop att man förvärvar resterande andelar i mjukvaruföretaget Keycrunch.
– Vi investerade tidigt i Keycrunch och har sedan början imponerats över bolagets enastående tillväxt och förmåga att utveckla världsledande mjukvara för annonsering via viktiga kanaler som Google AdWords och Google Shopping. Affären skapar även stora synergier med vår plattform för så kallad Retargeting annonsering, säger Christian Zanders, VD för Jetshop.
Jetshop inledde ett strategiskt samarbete med Keycrunch redan hösten 2013 och våren 2014 gjorde man även en strategisk investering i företaget. Nu tar man det alltså ytterligare ett steg.
– Vår mjukvaruplattform för att förenkla annonsering via Google har mottagits med stor framgång av kunder över hela världen. Detta förvärv ger oss nu möjlighet att tillsammans öka vår internationella tillväxttakt, säger Alan Zabihi som är medgrundare och VD för Keycrunch AB.
Internationell expansion

Den globala efterfrågan av lösningar som underlättar Internetannonsering är enligt Jetshop större än någonsin. Allt fler e-handelsföretag har börjat inse värdet av lösningar som förenklar, automatiserar och förbättrar annonseringen.

Keycrunch molnbaserade mjukvarutjänst gör det möjligt för e-handlare att enkelt annonsera hela sitt sortiment via Google AdWords. Deras senaste mjukvarulösning gör det även möjligt att enkelt få fler kunder till e-handelsbutiken via Google Shopping, som är Googles nya annonseringslösning för e-handel.

Affären är även startskottet på en internationell expansion av Jetshops affärsområde Jetshop AdTech, med sikte på ett starkare partnernätverk i främst Europa.
– Vi har idag främst kunder i Sverige men vår satsning på ett globalt partnernätverk har redan börjat generera allt fler kunder från andra delar av världen. Under den närmaste tiden kommer vi framförallt arbeta med att utvidga vårt europeiska partnernätverk. Vi kommer på sikt även att utöka vårt tjänsteutbud med stöd för Facebook, Retargeting och prisjämförelsesidor, säger Alan Zabihi.

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Annons
Campadre öppnar pop-up

Campadre öppnar pop-up

Går från online till offline.

Annons
Annons
De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

Inte första gången.

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

Satsar på e-handeln.

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

Men resultatet sjönk.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Betala med ansiktet.

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

"Titulera sig truckninja istället för truckförare".

Annons
Annons
E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

17 år i branschen.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Colourpicture Europe AB söker:

E-commerce Manager

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Jewelrybox.se söker:

E-commerce Ninja

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta