Jetshop öppnar för vem som helst att utveckla deras frontend

E-handelsleverantören släpper hela utvecklingsmiljön för frontend som open source, vilket ska göra det enklare för designers och utvecklare.

Tidigare i höstas lanserade Jetshop vad man kallade en ny elastisk affärsmodell. Något som innebär att teknik och drift skalas i takt med utvecklingen av e-handlarens försäljningsvolymer. Nu är det dags för ytterligare en förändring.

Jetshop har i samarbete med externa utvecklare och designers, som ingår i Jetshop Partner Network, skapat en öppen miljö för gränssnittsutveckling. Miljön släpps nu som open source för att skapa förutsättningar för ännu snabbare utveckling.

Annons
Annons

– Genom att öppna upp för vem som helst att vidareutveckla miljön skapar vi en större frihet för både kunder och partners. De funktioner som utvecklas till enskilda projekt kan lyftas in och återanvändas i andra. Detta gör att vi kan leverera mer design och funktionalitet på mindre tid, säger Kristofer Hillhammar, Produktchef på Jetshop.

Tillgängligt från och med idag

Det här innebär att alla intresserade, designers och frontend-utvecklare, med start idag kan ladda ner det så kallade repot från Bitbucket, och vidareutveckla egna tillägg eller funktioner.

– Som utvecklare vill man ha moderna, effektiva verktyg att arbeta med och rätt förutsättningar för att snabbt genomföra de projekt man har framför sig, säger Anders Brandt, Frontendutvecklare på Jetshop och upphovsman till den nya miljön.

– Vår ambition har därför varit att skapa en modulär och väldokumenterad miljö som man snabbt kan göra till sin egen. Det har varit väldigt givande att utveckla detta i samarbete med våra designpartners.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!