Jetshop visar bra resultat och rustar för framtiden

Plattformsleverantören Jetshop har sett en stark utveckling under 2012, nu rustar man för framtiden. Med investeringar i ny teknik, nya medarbetare och möjliga förvärv vill man bli den ledande handelsmotorn för morgondagens detaljhandel.

Jetshop, en av Nordens ledande leverantör av e-handelssystem ökade under förra året sin omsättning till 43 miljoner kronor. Man såg också en resultatförbättring på nästan 50 procent till 7,2 miljoner kronor före skatt.

– Vi har haft ett mycket bra år. Nu befäster vi vår ställning som det ledande e-handelshuset genom att investera 60 miljoner i ny teknik. Dessutom söker vi intressanta förvärv, säger bolagets vd Christian Zanders.

Annons

Den svenska plattformsleverantören har gjort sig kända för att stå ut på den svenska e-handelsscenen, och man är inte rädda för att testa nya saker. Med de nya satsningarna vill man fortsätta att ta e-handeln in i framtiden.

– Jetshop Commerce ska vara den ledande handelsmotorn för morgondagens detaljhandel. Oavsett om handeln sker på en notebook, mobil, in-store, personnummer eller något nytt media, säger Christian Zanders.

Tufft för små aktörer

Enligt Christian Zanders har Jetshops strategi varit att skapa en stark plattform att växa vidare på. Nu är det dags att ta nästa steg. Deras Development center i Göteborg och Wroclaw i Polen, som idag sysselsätter cirka 20 personer inom bolagets produktutveckling, ska förstärkas med fler medarbetare, främst systemutvecklare och projektledare.

– Det kommer att ske stora förändringar i branschen. Små leverantörer med knappa resurser för produktutveckling, kunskap och support kommer att få det svårt. Därför är vi mycket aktiva och letar efter bolag och människor som delar vår vision om handelns utveckling.

Jetshop räknar med att andelen av detaljhandeln som går online kommer att fördubblas under de närmaste åren. Det innebär en tillväxt på över 30 miljarder kronor från dagens nivå.

– Vår ambition är att vara en partner som gör att våra kunder tar en betydande del av den tillväxten, säger Christian Zanders.

 
Källa: Press

Annons
Annons