Jollyroom fyller på lagret med 50 nya medarbetare

För att klara av årets julhandel plockar e-handlaren in extra personal till lager och kundservice i Göteborg.

Tempot i Jollyrooms lokaler på Hisingen kommer inom kort att höjas avsevärt. Julhandeln knackar på dörren och e-handelsföretaget förbereder sig för sin bästa försäljningsperiod sedan företaget startades.

Enligt Olle Sauer, VD på Jollyroom, har förberedelserna pågått i tio månader och redan i januari startade företaget planeringen av årets julhandel.

Annons

– Det krävs ett detaljplanerat prognosarbete från samtliga avdelningar när vi skall mer än dubblera föregående års julförsäljning. En viktig del i planeringsarbetet är nyrekryteringar, vi är inne i våra två mest intensiva månader under hela året, det kräver en mycket större personalstyrka, säger Ole Sauar.

Utökat antalet ledarpositioner

Lageravdelningarna och kundserviceteamet har löpande tagit emot ny personal under hösten men behöver trots det utöka sina team under november och december. Totalt utökas personalstyrkan med 50 nya medarbetare som får i uppgift att bland annat packa julklappar och svara på kundfrågor.

– Det är en stor kraftansträngning för vår verksamhet att klara av en så här stor utökning av personalstyrkan. Vi har under året satsat på utökning av antalet ledarpositioner. När gruppen växer behövs operativa och närvarande ledare för att introducera, utbilda och följa upp alla våra nya medarbetare, säger Terese Fernbring, HR-chef på Jollyroom.

Annons