Jollyroom i snabbinflytt: ”Aldrig förr haft så höga lagervärden”

Kan hantera 100 containers i veckan.

E-handlaren Jollyroom passerade i fjol miljarden och att växa från sådana nivåer kräver en minst sagt väloljad logistik. Nyheterna om nya lager, gällande Jollyroom, har duggat tätt den senaste tiden och företaget ska nu ha totalt 65 000 kvadratmeter lageryta på Hisingen.

LÄS ÄVEN: Nytt superlager ska göra Jollyroom störst i Norden

Annons

I närheten av företagets nya lager på 20 400 kvadratmeter, i Götebotgs hamn, skaffar sig Jollyroom nu ytterligare 11 000 kvadratmeter, i form av en ny anläggning på Förrådsgatan. Den nya anläggningen ska främst effektivisera hanteringen av storgods.

- Det hamnnära läget och vår egna containerterminal gör det möjligt för oss att skeppa storgods direkt till slutkund från hamnen. Det är bra för både kund, personal och miljö då det sparar tid, tunga lyft och interna transporter. Från vår nya lokal på Förrådsgatan kan vi koordinera ett flöde om 100 containers varje vecka, säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom, i ett pressmeddelande.

"Fantastiska förutsättningar"

Flytten till den nya anläggningen ska ha gått fortare än planerat och anledningen är Jollyrooms kraftiga tillväxt i kombination med den stundande julhandeln.

- Vi har aldrig förr haft så höga lagervärden som vi har idag, vilket ger oss fantastiska förutsättningar för att försäljningsmässigt överträffa alla förväntningar under årets julhandel. För mig och mina medarbetare gäller det att se till att logistiken anpassas därefter, säger Cecilia Olsson.

LÄS ÄVEN: E-handlarna laddar inför årets julleveranser

Annons