Jörgen Bödmar lämnar rollen som VD i Designonline

E-handelsbolaget söker just nu en ny VD och till hösten är tanken att grundaren ska sätta tänderna i nya projekt.

I slutet av förra året förvärvade NS Intressenter och EOC Capital tillsammans 77 procent av aktierna i e-handelsbolaget Designonline. Något som innebar att Kalmar-entreprenören Jörgen Bödmar släppte aktiemajoriteten i bolaget som han grundade 2002.

Bödmar äger efter försäljningen 20 procent av aktierna i bolaget och har sedan dess fortsatt som VD, en post som han däremot snart kommer att lämna. Designonline söker just nu en ny VD som fortsätta att utveckla verksamheten och driva bolagets internationella expansion.

Annons

– Det är klart att de nya ägarna vill fortsätta att utveckla bolaget i hög takt och för det krävs det fler resurser. Vi tillför därför en ny VD och jag kvarstår i bolaget men övergår i höst till en annan roll, säger Jörgen Bödmar.

Många projekt på väntelistan

Bakom NS Intressenter står bland annat den tidigare Avanza-chefen Nicklas Storåkers, HM:s vd Karl-Johan Persson och investmentbolaget Nordstjernan. De ny ägarna har tagit över ett välmående företag.

Design Online omsatte förra året strax under 159 miljoner kronor vilket är en ökning med över 70 procent jämfört med 2014, då nätbutiken sålde för 92 miljoner. Och när många e-handlare kämpar med lönsamheten visar Designonline ett rörelseresultat på nära 20 miljoner kronor.

Vad som blir Jörgen Bödmars nya roll när den nya VD:n tillträder vill han inte riktigt avslöja, men han kommer inte att gå sysslolös.

– Ett företag som vårt har många projekt på väntelistan. De ska jag sätta tänderna i, avslutar Jörgen Bödmar.

Annons