Jula mot nytt rekord under Black Friday – storsatsar på e-handeln

70 nyanställda till e-handeln.

Julas resa tillbaka till e-handeln har varit lång och krokig och har skildrats av oss på Ehandel.se vid åtskilliga tillfällen.

LÄS ÄVEN: Jula om comebacken: "Det blir en häftig Boost"

Annons

70 personer har anställts extra

Nu är de i alla fall tillbaka på banan sedan något halvår tillbaka - och det med besked. Inför årets stora e-handelshögtid, som ifall någon missat det alltså infaller imorgon, satsar kedjan rejält på just nätbutiken. 70 nya medarbetare har nämligen rekryterats till centrallagret och dessa kommer nu att jobba i skift under hela helgen.

- Vi vill alltid möta kunden på bästa sätt och då måste vi planera därefter. Vi kommer att jobba i två-skift under hela Black Friday-helgen för att få ut alla beställningar från e-handeln. Under kommande fredag-måndag räknar vi med att leverera ut fler order än vi gör på en hel månad i vanliga fall, säger Jula Sveriges vd Kari Koivisto i ett pressmeddelande.

“Lär få mycket att göra”

Och trots att kedjan inte hade någon e-handel under förra årets Black Friday, ska försäljningsrekordet då ha slagits i de fysiska butikerna. Med nätbutiken på plats hoppas man i år på en ny toppnotering.

- Vi har sedan förra året gjort ett antal förändringar för att kunna möta kunden på bästa sätt. Vi jobbar hela tiden på att utveckla vårt varuhuskoncept och våra lojalitetsprogrammen JulaClub och JulaPro. Nu har vi dessutom vår nya e-handel på plats, inklusive möjlighet att hämta i varuhusen, så det finns helt enkelt goda förutsättningar att nå upp till en ny rekordnivå, säger Kari Koivisto, och konstaterar att de 70 nya medarbetarna lär får en del att göra.

Annons