Julas Sverige-vd får gå – nästa chef måste kunna e-handel

Den svenska tillväxten har inte motsvarat förväntningarna.

Jula-koncernens vd för den svenska verksamheten, Kari Koivisto, kommer att avsluta sin tjänst. Det meddelade företaget i ett pressmeddelande under förmiddagen. Nu berättar företagets informationschef, Magnus Ljung, att det är företaget själva som tagit beslutet.

- Vi har valt att avsluta hans kontrakt, säger han till Ehandel.se.

Annons

"Det är en föränderlig värld"

Orsaken till beslutet är framför allt att tillväxten i den svenska verksamheten inte motsvarat förväntningarna, samt att koncernen anser sig behöva en Sverigechef som kan ta sig an den nya tidens utmaningar.

- Det är en föränderlig värld som ställer krav på organisationen och vi behöver någon som kan leda framtidsarbetet, där e-handeln är en viktig del. Utvecklingen i Sverige har inte motsvarat våra förväntningar och då är ett sätt att få till en förändring att byta chef, fortsätter Magnus Ljung.

"Ställer nya krav på organisationen"

Jula har som bekant under året återstartat sin e-handel efter fem års uppehåll och under hösten lanserades även click and collect i butikerna. Nu söker kedjan efter någon som kan fortsätta att driva den utvecklingen.

- Vi behöver någon som kan ta sig an utmaningarna som vi ser finns inför framtiden och där ingår det bland annat att hantera e-handeln och marknadens nya förhållanden. Den utveckling vi har just nu ställer nya krav på organisationen, avslutar Magnus Ljung.

Annons