Julrekord hos Smartphoto: 5000 order under en helg

Tusentals julklappsinköp hos Smartphoto i år.

I går kunde vi med hjälp av siffror från Ehandel.se Analytics avslöja att den 18 december blev decemberhandelns bästa dag på nätet. Men hos Smartphoto.se inträffade säljtoppen något tidigare än så, nämligen under andra helgen i december. Då fick fotobutiken in över 5 000 beställningar.

Smartphoto har under årets tredje kvartal sett besöken till den svenska sajten öka med 30 procent jämfört med samma period 2015. Tittar man bara på julhandeln ska företagets försäljningsökning ligga på tio procent jämfört med förra året.

Annons
Annons

53 procent fler mobilkunder

Företaget uppger att fotoalmanackor, mobilskal och fotoböcker är populära julklappar i år, men att många också beställer personliga julkort hos företaget.

Smartphoto har också sett trafiken till sin sajt öka under december. Och det är framför allt mobilsurfarna som har vuxit i antal.

- Jämför vi med samma period förra året ser vi en ökning i antal besök från mobila enheter på hela 53 procent enbart på vår svenska sajt. Detta beror givetvis på att köp via mobilen ökar överlag, men även att vår stora satsning på en helt responsiv hemsida har gett resultat, säger Maria Sillén-Sittner, marknadsansvarig på Smartphoto Nordic & UK, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Smartphoto: En av de största satsningarna vi genomfört

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!