KVD lanserar ny app som ska underlätta bilköpen

Bilbranschen flyttar i allt större grad ut på nätet samtidigt som allt fler använder sin mobil för att köpa eller sälja varor. KVD, Kvarndammen, är en av de aktörer som vill förenkla säljandet och köpandet av begagnade bilar. Nu har man lanserat en ny app för just det.

Den mobila handeln tar allt större plats och enligt vissa rapporter kommer mobila enheter stå för hälften av av e-handeln år 2018. Samtidigt letar sig allt fler traditionella branscher ut på nätet, som till exempel bilförsäljning.

Enligt en ny undersökning säger 44 procent av de tillfrågade att de kan tänka sig att köpa en bil online. 72 procent av toppledarna i den internationella bilbranschen tror samtidigt att Internet kommer att bli en allt viktigare kanal för återförsäljare och mellanhänder.

Annons

Att den då även kommer att flytta in i mobilen är ingen långväga gissning enligt KVD som nu lanserat en ny mobilapp.

– Mobilen har blivit ett naturligt shoppingverktyg för många och det är roligt att vi med appen kan underlätta ytterligare för dem som vill köpa eller sälja en bil, säger Johan Ahlenius, E-commerce manager på KVD.

Nyttjar möjligheterna

KVD:s systerföretag, Bilpriser, med värderingssiten bilpriser.se, lanserade i mars en ny funktion i sin app där man förutom att värdera sin bil, också kan sälja den direkt via appen genom att endast fotografera registreringsnumret.

I kvarndammens nya app, som finns för både iOS och Android, kommer användare att kunna följa samtliga auktioner på kvd.se, öka efter auktionsobjek, buda på samt köpa bilar och andra auktionsobjekt, sälja sin bil och ta del av övriga tjänster och erbjudanden på kvd.se

– Bilbranschen förändras och påverkas av ny teknologi och förändrade konsumentvanor. Vi nyttjar de möjligheter detta ger för att skapa lösningar som underlättar för kunderna, avslutar Johan Ahlenius.

Källa: Press

Annons