Kanadensare betalar 6,7 miljarder för tung auktionssajt

IronPlanet, som låter användarna buda på tunga fordon som hjullastare och lastbilar, har själv gått under klubban.

IronPlanet kanske inte är så välkänt för gemene man, men de är helt klart en big deal på begagnatmarknaden. Åtminstone så kränger de en hel del stora grejer. Företaget grundades 1999 i Pleasanton, Kalifornien, och är idag en av de ledande onlinemarknadsplatserna för begagnade tunga fordon.

Sajten har sedan starten byggt upp en databas med mer än 1,4 miljoner registrerade användare i USA, Kanada och Europa som är på jakt efter allt från lastbilar och hjullastare till traktorer och grävskopor. Nu har man dock själva fått en ny ägare.

Annons
Annons

Live-auktioner med Caterpillar

Köparen är den kanadensiska industriauktionsförrättaren Ritchie Bros Auctioneer som enligt Reuters betalar 785,5 miljoner dollar, lite drygt 6,7 miljarder kronor, för auktionssajten i ett försök att diversifiera sin portfölj.

IronPlanet har sedan tidigare samarbetsavtal med aktörer som Accel Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Caterpillar och Volvo, och i samband med köpet meddelar Ritchie Bros att man fördjupar samarbetet med Caterpillar.

Något som innebär att Caterpillar och deras återförsäljare kommer att hålla live-auktioner, både on- och offline, av begagnade fordon via IronPlanet.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!