Känd E-handlare slår upp portarna till E-handelspark

E-handelsföretag som växer kan stöta på en rad olika hinder, som att skala upp logistik, verksamhet eller lager. Problem som E-Commerce Park of Sweden i Helsingborg vill lösa. En ny satsning som ska ge e-handlare möjligheten att dra skalfördelar som delade lager, logistik, kunskap och kompetens. Bakom satsningen står bland andra Ehandel.se´s grundare Dan Nilsson.

E-handelsklusterna i vårt avlånga land blir allt fler. Kalmar som siktar på att bli landets e-handelsmecka har ett, och snart börjar bygget på ett 55 000 kvadratmeter stort e-handelskluster utanför Ängelholm.

Ett stenkast därifrån, om man är superstark, i Helsingborg har man dock redan slagit upp portarna till E-commerce Park of Sweden. Här ska e-handlarna kunna fokusera på sin kärnverksamhet, inte på om kontorsplatserna eller lagerytan kommer att räcka till.

Annons

Bland annat med hjälp av ett flexibelt lagercenter som gör att det blir kostnadseffektivt för e-handlare som slipper binda upp sig under långa tider på för stora eller för små ytor.

– Vi börjar med cirka 2000 kvadratmeter kontor och 5000 kvadratmeter lager. Förhoppningen är att redan inom två år behöva expandera mer och utöka ytorna, säger Karsten Deppert, en av grundarna.

Ska öka kunskapen

Att man placerade e-handelsparken i Helsingborg var självklart, mycket tack vare stadens strategiska placering för transporter inom Sverige, Norden och Europa. Både kontorshotellet och logistikverksamheten finns i direkt anslutning till hamnen, vilket gör det lätt att använda markburen transport och fartyg för att ta emot containrar.

– Vi samlar driftiga entreprenörer under ett tak vilket ger ökad kreativitet och effektivare lösningar. Parken kommer bli en plats där framtidens e-handel utformas, säger Amelie Lidén, verksamhetsansvarig.

Förutom skalfördelarna i lager och logistik är alltså tanken att E-commerce Park ska bli den gemensamma samlingspunkten för kunskapsdelning inom e-handel.

– Vår förhoppning är att detta även kommer traditionella butiker till nytta. Vi vill öka kunskapen kring e-handel, så att fler kan utnyttja dess möjligheter, säger Dan Nilsson, e-handelsveteran och medgrundare.

Källa: Press

Annons
Annons