KappAhl-topp lämnar för ny tjänst

Ett av bolagets toppnamn har sagt upp sig.

Ett av toppnamnen inom KappAhl har sagt upp sig och kommer att lämna bolaget för en ny tjänst. Personen det rör sig om är Anders Düring, som hittills haft rollen som ekonomichef på företaget sedan 2013 och även suttit i koncernledningen.

"Jag beklagar"

Düring kommer att fortsätta hos KappAhl under uppsägningstiden, men sökandet efter hans efterträdare har redan börjat.

Annons

- Jag beklagar att Anders väljer att lämna KappAhl men förstår och respekterar hans beslut. Anders har haft en konstruktiv och viktig roll i det förändringsarbete som pågått under de senaste åren, säger KappAhls VD och koncernchef Danny Feltmann i ett pressmeddelande.

Anders Dürings nya roll blir istället som ekonomichef på byggbolaget Serneke.

- Jag ser fram emot att kunna vara med när Serneke nu planerar för nästa stora steg och att kunna bidra med min erfarenhet från flera branscher samt kontakter med finansmarknaden, säger Anders Düring i ett pressmeddelande från Serneke Group AB.

"Har ambitiösa mål"

Sernekes VD Ola Serneke är nöjd med rekryteringen.

- Serneke har ambitiösa mål och för att nå dem är det nödvändigt att successivt tillföra ny kompetens inom strategiskt viktiga områden. Genom nyrekryteringar har vi på kort tid tillfört ny kompetens inom HR, Affärsutveckling och Finans, områden vi ser som avgörande för vår fortsatta framgång. Jag är väldigt glad att kunna välkomna Anders till laget och till vår fortsatta resa, säger han.

Polen senaste e-handelssatsningen

I januari 2016 lämnade även företagets sortiments- och designdirektör, Carina Ladow, KappAhl för en tjänst som kollektions- och inköpschef på Ellos.

KappAhl har under de senaste åren satsat allt mer på sin e-handel. Med start för projektet 2011, tog företaget året därpå steget in i den mobila handeln. 2014 lanserade de e-handeln även i resten av Norden och 2015 intog man också den digitala marknaden i Polen.

Annons
Annons