Karl Prytz slutar som VD – Alexander Olsson tar över

Skifte i toppen hos Animail.

För drygt tre år sedan blev Karl Prytz VD för Animail, djurbutiken på nätet som de senaste året har haft en stadig tillväxt vad gäller omsättningen. Nu kan vi avslöja att Karl Prytz har lämnat över stafettpinnen till medarbetaren Alexander Olsson, som han rekryterade som CFO för Animail i maj 2014.

- Han är den jag har arbetat närmst med under min tid på Animail och nu kommer han att driva det vidare, bekräftar Karl Prytz för Ehandel.se.

Annons

Ska fokusera mer på lönsamhet

De senaste åren har dock Animails resultatsiffror sett allt sämre ut, något som ska berott på att bolaget har byggt om sin verksamhet. Omstruktureringen i bolagstoppen har enligt Karl Prytz att göra med att Animail nu väljer att fokusera mer på att nå lönsamhet och mindre på expansion och förändring.

I höstas fick Animail därför en ny samarbetspartner i Nordic Etail, en e-handelsfabrik som framöver ska stötta Animail operativt.

- Då såg jag också att mitt ledarskap inte behövdes på samma sätt längre eftersom strukturen såg annorlunda ut, säger Karl Prytz.

Stannar kvar som rådgivare

Även om Karl Prytz beskriver VD-skiftet som en “stor förändring på ett sätt”, så stannar han kvar som delägare och kommer i fortsättningen att arbeta som rådgivare till Animail.

- Det är i brytpunkten mellan prestation och team som jag får min passion, så det känns förstås lite tråkigt att jag inte får lika mycket tid med teamet längre. Men rent personligt så tycker jag att det känns kul att få lämna över till Alex, säger han.

Är han bra på det här med att driva lönsamhet?

- Han har redan skapat jättemycket för bolaget på lönsamhetssidan i sin roll som CFO, så det är jag säker på. Det är få personer som jag litar på så mycket som Alex. Så skulle jag vilja sammanfatta det, säger Karl Prytz. 

Animails nya VD tillträdde den första december 2016, och är förstås förväntansfull inför sitt nya uppdrag. 

Annons

- Animail har under de senaste tre åren gjort en tuff men imponerande resa där i princip hela bolaget byggts om under fortsatt tillväxt. Under Karls ledning lyckades vi lägga en bra grund och även förbättrat marginalerna så bolaget nu är redo för nästa fas och 2017 är året då vi styr om bolaget till svarta siffror. Det här är ett område jag vet jag kan fortsätta bidra mycket inom och något jag ser fram emot att driva, säger Alexander Olsson. 

Annons