Karl Prytz ska ta Animail till en halv miljard i omsättning

Animail rekryterar Karl Prytz som ny VD. Prytz efterträder Animails grundare Björn Herstad och har bland annat ett förflutet från Bonnierkoncernen, och som global marknads och kommunikationschef på Klarna.

I somras berättade Björn Herstad som grundade djurbutiken Animail, att han beslutat sig för att lämna företaget. Efter sex år bakom spakarna kände Björn att det var dags att lämna över VD-rollen till någon annan.

Nu står det klart att Karl Prytz, senast från Bonnierkoncernen, tar över med start i november. Björn Herstad kommer tills vidare att vara fortsatt operativ i bolaget för att säkerställa att överlämningen sker på bästa sätt.

Annons

– Det ska bli fantastiskt roligt att bli en del av teamet på Animail och jag har höga förväntningar på framtiden. Jag ser fram emot att fortsätta bygga på allt det man åstadkommit hittills. Med ett enormt brett sortiment, hög lojalitet bland befintliga kunder och en stark position på marknaden finns förutsättningar att ta detta bolag till en halv miljard i omsättning, säger Karl Prytz, tillträdande VD Animail.

Fortsatt internationell expansion

Karl Prytz ska ha stor erfarenhet från ledarskap inom digitala och snabbväxande bolag. Han kommer senast från Bink AB, ett dotterbolag till Bonnier AB, där han i rollen som affärsområdeschef byggt upp ny verksamhet inom digital annonsering för bland annat dn.se, expressen.se och di.se.

Han har även ett förflutet som global marknads och kommunikationschef på Klarna där han ansvarade för all marknadsföring och kommunikation. Han arbetade bland annat även med namnbytet från Kreditor Europe AB samt företagets internationella expansion.

– Det känns otroligt kul att få in Karl, han är en perfekt kandidat för det läge vi nu befinner oss i. Animail går in i en spännande fas där inte bara tillväxt på den svenska marknaden utan också internationellt prioriteras. Där kommer Karls gedigna marknadsbakgrund till sin fulla rätt och blir en stark tillgång för bolaget, säger Björn Herstad, grundare och avgående VD för Animail.

Animail har redan expanderat till Norge och bolaget har nu planer på fortsatt internationell expansion. Och där tror man att Karls erfarenhet kan vara till stor hjälp.

– Karl har god erfarenhet från liknande tillväxtresor och det i kombination med ett starkt driv, handlingskraft och en förmåga att bygga organisation gör att han kan tillföra mycket för att nå Animails fulla potential, säger Torkel Hallander, styrelseordförande Animail.

Källa: Press

Annons
Annons