Katshing: Partykungen stjäl politikernas utseende

Kan användas för att hissa eller dissa.

"Skulle du vilja prova på att vara politiker för en dag? Snart har du chansen med våra nya latexmasker föreställandes våra svenska partiledare". Så inleder Partykungen sitt Facebook-inlägg där de visar gjutformen på den första politikern som ska bli en latexmask. Men detta är inte första gången.

I Partykungens sortiment har det länge funnits flera olika så kallade kändismasker i papp. Enligt partyaktören är de mest populära maskerna Donald Trump, Kim Jong-Un och Vladimir Putin med det har även funnits svenska favoriter föreställande Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Maria Montazzami och Jimmy Åkesson.

Annons

LÄS ÄVEN: Hollywoodfru i bråk med Partykungen

Nu ska kändismaskerna i papp växlas upp till masker i latex. Men eftersom Partykungen mestadels samarbetar med utländska leverantörer, är det svårt att få tag i masker som föreställer svenska karaktärer. Därför har företaget tagit saken i egna händer, och den första latexmasken kommer att föreställa politikern Jimmy Åkesson. 

- Många är det som har åsikter om SD och Jimmie Åkesson. Som party- & maskeradbutik tar vi aldrig ställning politiskt men det vi kan konstatera är att intresset för en Jimmie Åkesson-mask vida överstiger övriga partiledare. Det är också därför Jimmies mask blir den första av svenska partiledare som vi just nu håller på att ta fram, skriver Joel Svensson, vd på Partykungen, i ett inlägg på LinkedIn. 

Varför tror du att Jimmy Åkesson-masken är så populär?

- Jag tror att det beror på att både de som är med och mot Jimmie är potentiella kunder till en Jimmie Åkesson-mask. Man kan använda en mask både för att hylla och för att förlöjliga den karaktär masken föreställer, säger Joel Svensson till Ehandel.se.

Och fler latexmasker ska det bli. Preliminärt planerar Partykungen att även tillverka masker föreställandes Stefan Löfvén och Ulf Kristersson. Längre fram kan det även bli aktuellt med andra svenska partiledare.

Vad har ni fått för respons?

- Än så länge bara positiv respons! Extra roligt med Jimmie-masken var att Jimmie Åkesson själv lade upp den på sin Facebook-sida och frågade sina följare om de tyckte att den var lik honom eller inte. Det är just det som är svårt när man tar fram nya masker, att hitta karaktärsdrag som gör dem igenkännliga för betraktaren, säger Joel.

Annons

Annons