Kinesisk E-handelsjätte öppnar kontor i Ryssland

Alibaba Group och deras e-handelssajt AliExpress öppnar kontor i Ryssland för att komma närmare en av sina strategiska globala marknader.

Kinesiska Alibaba må ha anställningsstopp men det hindrar inte e-handelsjätten från att expandera sin verksamhet över världen. Den här gången med hjälp av ett nytt kontor i Ryssland för den globala e-handelssajten AliExpress.

– Alibaba Group har etablerat ett nytt bolag i Ryssland för att ytterligare expandera vår verksamhet och för att underlätta samverkan med de statliga myndigheterna i Ryssland, säger Mark Zavadskij, Business Development Director för AliExpress i Ryssland.

Annons

15,6 miljoner kunder

AliExpress är enligt uppgifter den mest populära onlinebutiken i Ryssland och man ska under andra halvan av 2014 lockat 15,6 miljoner kunder per månad. Att jämföra med Ebay och Amazon som bara hade 3,7 miljoner och 1,4 miljoner kunder per månad respektive.

Alibaba och AliExpress är alltså aningen större i Ryssland än i Indonesien där man tidigare i år lanserade sajten i samarbete med lokala betaltjänster och regionala logistikbolag. E-handeln i Indonesien är dock fortfarande relativt underutvecklad men ska enligt AliExpress vara ett land med stor potential.

 

Källa: RT.com

Annons