Kinesisk nätbutik sålde för 270 miljoner dollar på en dag

Förra veckan anordnade kinesiska Letv en egen e-handelsdag där produkter såldes med rejäla rabatter. Under dagen såldes nästan 600 000 smartphones och totalt shoppade kunderna för mer än 270 miljoner dollar.

Letv är från början ett kinesiskt videostreamingföretag, likt Netflix, men har på senare tid expanderat sin produktportfölj. Idag tillverkar och säljer bolaget bland annat även TV-apparater och mobiltelefoner. En satsning som visat sig vara rejält framgångsrik.

I augusti meddelade Letv att man sålt 1 miljon mobiler på bara tre månader. Det ska enligt olika källor vara rekord för en ny aktör på marknaden, och nu har man gjort det igen. I sann Alibaba-anda har man instiftat en egen e-handelsdag som infaller den 19 september, och då rasslade det till i kassan.

Annons

Kinas tredje största e-handelsdag

Under dagen som går under namnet Black 9.19 sålde Letv sina produkter med rejäla rabatter. Något som fick kunderna att strömma till och totalt gick det åt mer än 594 000 smartphones under dagen uppger sajten GizmoChina. Något som är ett nytt rekord under en enskild dag, både sett till volym och intäkter, enligt tillverkaren själv.

Det var dock inte den enda toppnoteringen man mäktade med. Totalt såldes det även mer än 382 000 tv-apparater medan det totala antalet sålda smarta enheter landade över 1,2 miljoner. Under dagen sålde bolaget för över 270 miljoner dollar vilket ska göra dagen till den tredje största e-handelsdagen i Kina.

Störst är fortfarande Alibabas Singles day, även om deras siffror ifrågasatts rejält den senaste tiden. Än så länge är det dock inget som pekar på att Letv kryddat sina försäljningssiffror.

Annons