Kinesiska Tmall världens största e-handelssajt 2015

USA och Amazon har länge varit kungar på e-handel men det är på väg att ske ett skifte på tronen. E-handeln i Kina växer så det knakar och man kan nu stoltsera med världens största e-handelsdag. Inom några år väntas man också bli störst i världen på e-handel och inhysa världens största e-handelssajt, Tmall.com.

Enligt en ny studie gjord av Euromonitor kommer Alibaba Groups Tmall.com att gå om Amazon som världens största e-handelssajt år 2015. Åtminstone när man pratar försäljningssiffror.

Under 2012 väntas försäljningen för hela Alibaba Group, där Tmall utgör en stor del, uppgå till 40 miljarder dollar. Amazon väntas nå 60 miljarder dollar.

Annons
Annons

Men Alibaba Group och Tmall växer så att det knakar och år 2015 ska Tmall vara i kapp och förbi. Under 2017 bör enligt rapporten Tmalls försäljning uppgå till 120 miljarder, medan Amazon troligen kommer att ligga runt 100 miljarder samma år.

Planerar att expandera internationellt

Tidigare den här månaden berättade vi om att Alibabas sajter Tmall och Taobao sålde för 3,1 miljarder dollar under en enda dag, när 213 miljoner shoppingsugna kineser besökte sajterna.

En imponerande siffra, men vad som gör den ännu mer anmärkningsvärd är att det är vad alla nätbutiker i USA tillsammans sålde för under landets två stora e-handelsdagar, Black Friday och Cyber Monday.

Tmall säger sig också ha planer på att expandera utomlands. Något som garanterat skulle skynda på deras tillväxt ytterligare.

Även om e-handeln i Kina ökar fort får den ännu anses vara i sin linda, särskilt med tanke på att två tredjedelar av landets befolkning fortfarande är utan tillgång till Internet.

Tillväxtpotentialen är alltså fortfarande stor och väntas öka explosionsartat. År 2015 beräknas Kina gå om USA och stå för den största säljvolymen i världen på nätet. Då är det kanske inte så konstigt att landet även skulle ha världens största e-handelssajt.

Annons
Annons

 

Källa: Forbes

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!