Just nu: Kinnevik förbereder inte ett övertagande av Qliro Group

En anmälan till EU-kommissionen har fått många att tro att Kinnevik är på väg att ta över Qliro Group.

Ett dokument som spridits på Internet har fått folk att tro att Kinnevik förbereder ett övertagande av e-handelsbolaget Qliro Group något som inte ska vara fallet enligt bolaget.

Ryktet har spridit sig så pass att Qliro Group nu gått ut med ett pressmeddelande där man förtydligar situationen. Tydligen ska det handla om en högst byråkratisk manöver där man skickat in ett dokument till EU-kommisionen som bland annat tar upp hur de senaste bolagsstämmorna sett ut.

Annons
Annons

- Anmälan är inskickad av Qliro Groups största ägare Kinnevik och är kopplad till att Kinnevik har haft en majoritet av rösterna på de senaste bolagsstämmorna i Qliro Group, till följd av ett över tid minskande deltagande av övriga aktieägare, trots att Kinnevik endast äger 28,3 procent av kapitalet i Qliro Group, meddelar Qliro Group.

Anmälan till kommissionen är inte föranledd av ökat ägande i Qliro Group eller någon annan åtgärd från Kinneviks sida, förklarar man.

Kinnevik har alltså i praktiken haft kontrollen över Qliro Group även om man bara äger 28 procent av aktierna. Detta måste meddelas enligt EU:s konkurrenslagstiftning och ligger alltså bakom det dokument som spridits i sociala medier.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!