Annons

Kinnevik fortsätter hälla pengar över Rocket

Kinnevik fortsätter hälla pengar över Rocket

2012-04-24 09:48

Vi rapporterade i februari om Kinneviks innehav och investeringar i CDON Group och tyska Rocket Internet. Under 2011 ska Kinnevik ha investerat 3 miljarder kronor i onlinesegmentet. Större delen av detta ska ha gått till Rocket Internet och nu visar det sig att de slängt nästan lika mycket pengar på företaget sedan årskiftet.

De senaste tre månaderna ska Kinnevik ha investerat ytterligare ca 2,7 miljarder kronor i Rocket Internet. Under det första kvartalet ska pengarna främst ha gått till Zappos-klonerna Zalando, som nyligen öppnade i Sverige, Dafiti, som agerar i sydamerika, Lamoda i Ryssland och Namshi i mellanöstern. Alla dessa ligger under Rocket Internet som är lite av klonernas mästare. Ni kanske har hört talas om den populära tjänsten Pinspire, ett av Rockets innovativa projekt.

Kinnevik satsar uppenbarligen på beprövade koncept som kan kapitalisera på att fler och fler handlar via nätet. De ska i sin delårsrapport gett bilden av en kapitalintensiv expandering för de olika nätbutikerna.

Källa: venturevillage

Relaterade nyheter:
Kinnevik rockar Internet och E-handeln

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Chefredaktör

Leder det dagliga arbetet med vårt redaktionella innehåll. Brinner för att hitta det senaste och hetaste inom e-handelsbranschen.

Annons
Betala på nätet med en selfie eller tummen upp

Betala på nätet med en selfie eller tummen upp

MasterCard håller på att ta fram en nya lösning som gör det möjligt att betala på nätet med en ansiktsbild eller ett fingeravtryck.

Annons
Annons
Jetshop lanserar ny elastisk affärsmodell

Jetshop lanserar ny elastisk affärsmodell

E-handelsleverantören lanserar en ny affärsmodell som riktar sig till medelstora och större e-handlare baserat på omsättning. Något som innebär att man skalar teknik och leverans i takt med att kunden växer.

Ny vd när Net-a-Porter slås samman med Yoox

Sammanslagningen och Yoox Net-a-Porter Group är nu ett faktum. Ny vd för gruppen blir Alison Loehnis som jobbat för Net-A-Porter sedan 2007

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Pinterest rullar ut sin köpknapp för nya plattformar

Det sociala nätverket fortsätter sin satsning på e-handel genom att göra sin köpknapp tillgänglig för tiotusentals nya näthandlare.

Nu har Emeet 7 kickat igång

Nu har Emeet 7 kickat igång

Årets upplaga av e-handelskonferensen Emeet är nu i full gång. Precis som förra året har vi tagit plats i PostNords huvudkontor Arken i Solna. Efter morgonens registrering och mingel kommer dagen nu att fyllas med en rad intressanta sessioner.

Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Alibabas grundare är inte helt ovan vid rubriker. Oftast handlar de om hans affärer men nu får han en del spaltmeter efter att auktionshuset Sotheby´s sålt en tavla han målat för drygt 45 miljoner kronor.

Annons
Annons

Konsultbolaget Knowit gör en stor e-handelssatsning

Knowit etablerar ett nytt specialistbolag med fokus på e-handel. Med bas i Malmö ska Knowit eCommerce sysselsätta tio personer innan årets slut.

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Den snabbväxande nätsporthandlaren noterade en ny all time high med över 100 000 beställningar i september.

FBI i samarbete med nätbutiker mot piratkopior

FBI ska i ett samarbete med USA:s justitiedepartement, the Department of Justice, och e-marknadsplatser försöka få bukt på e-handeln med piratkopior.

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem