Kinnevik investerar 39 miljoner dollar i Indien

Den senaste tiden har vi på löpande band skrivit om olika stora e-handelsinvesteringar i Indien. Ett land som enligt många har en enorm utvecklingspotential inom e-handel och Internettjänster.

Nu slänger svenska Kinnevik in 39,3 miljoner dollar i Quikr. Ett indiskt Blocket som nu totalt tar in 90 miljoner dollar i en investeringsrunda där alltså Kinnevik bidrar med en stor del. Andra investerare i Quikr är Ebay och Nokia.

Annons

Quikr ska vara ledande inom webbaserade radannonser i Indien med mer än 30 miljoner unika besökare och 100 miljoner besök per månad.

– Internetmarknaden i Indien utvecklas mycket snabbt. Antalet internetanvändare förväntas öka från kring 200 miljoner idag till över 500 miljoner 2018. Som ett resultat av detta tros e-handelsmarknaden öka från kring 2 miljarder USD idag till 16 miljarder USD 2018, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.

Detta är alltså anledningen till varför det just nu regnar pengar över den indiska e-handeln och även olika Internettjänster i landet.

– Vår strategi är att investera i ledande teknikdrivna konsumentföretag i tillväxtmarknader i samarbete med starkt management och likasinnade aktieägare. Investeringen i Quikr passar perfekt i den strategin och vi ser fram emot att stödja dess tillväxt under de kommande åren, säger Mia Brunell Livfors, VD och koncernchef för Kinnevik.

 

Källa: Press
På bild: Mia Brunell Livfors

Annons