Kinnevik rusar på börsen tack vare E-handeln

Investmentbolaget Kinnevik har stigit som en raket på börsen. Mycket tack vare bolagets ompositionering från traditionell industri till e-handel. Framförallt har de investeringar man gjort i e-handelssajten Zalando spelat stor roll.

Kinnevik har under de senaste åren pumpat in pengar i online-segmentet. Framförallt i Tyska Rocket Internet och modesajten Zalando där man nyligen stärkte sitt ägande.

De här investeringarna gör att Kinnevik nu går som tåget på börsen och har rusat med hela 54 procent i år. Något som lett till att den så kallade substansrabatten nu är helt utraderad. Och enligt tidningen Dagens Industri har det aldrig tidigare skett.

Annons
Annons

Det innebär att kursen motsvarar det sammanlagda värdet av aktierna i portföljen. Något som tillhör ovanligheten, då investerare normalt kräver kompensation för att stå för investmentbolags förvaltningskostnader.

Analyshus har omvärderat

En stor del i uppgången ska bero på att marknaden har stor tilltro på bolagets ompositionering från traditionell industri till e-handel. Kinnevik har flera lovande innehav i sin portfölj men framförallt har de investeringar man gjort i e-handelssajten Zalando spelat stor roll.

Kinneviks aktier i e-handlaren värderas till närmare 20 miljarder kronor av flera analyshus, att jämföra med Kinneviks egen värdering på ungefär hälften.

Källa: Privata Affärer

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!