Kinneviks modejätte har fått en bra start på året

Zalando har släppt preliminära siffror för årets första kvartal. Omsättningen under perioden landade på 635–648 miljoner euro, något som motsvarar en försäljningstillväxt på 27–29 procent jämfört med föregående år.

Nätmodehandlaren Zalando, som bland annat har svenska Kinnevik och tyska Rocket Internet som delägare, fortsätter att leverera positiva siffror. Efter ett lönsamt 2014 fortsätter man nu på den inslagna vägen och under morgonen meddelade Zalando det preliminära resultatet för det första kvartalet 2015.

Omsättningen under perioden ökade med 27–29 procent, jämfört med första kvartalet 2014, och omsättningen uppgick till 635–648 miljoner euro. Det justerade rörelseresultat uppgick preliminärt till 25–39 miljoner euro och rörelsemarginalen blev 4–6 procent.

Annons

Överträffade förväntningarna

Både omsättningen och resultatet under kvartalet överträffade Zalandos förväntningar, främst tack vare en stark start på vår- och sommarsäsongen. Den slutliga och fullständiga delårsrapporten kommer att redovisas den 12 maj.

– Vi uppnådde vårt bästa första kvartal någonsin, Något som vittnar om den stora laginsats som resulterat i en stark tillväxt fart för bolaget. Utvecklingen i mars var särskilt uppmuntrande, säger Rubin Ritter, styrelseledamot i Zalando.

Annons