Kinneviks modekoncern tar sin nya VD från Amazon

Det börjar röra på sig i Kinneviks och Rocket Internets globala e-handelsbolag, Global Fashion Group. Förutom en investering på 32 miljoner euro från befintliga aktieägare har den nya koncernen nu en egen vd i Romain Voog. Han lämnar därmed sitt uppdrag som Amazons landschef i Frankrike.

I september bildade det svenska investmentbolaget Kinnevik tillsammans med Rocket Internet och övriga medinvesterare ett globalt e-handelsbolag inom mode, Global Fashion Group, GFG. Det hela är en sammanslagning av de fem e-handelsföretagen Dafiti, Jabong, Lamoda, Namshi samt Zalora, och i slutet av 2014 fick den nya koncernen grönt ljus från relevanta myndigheter.

Nu meddelar Kinnevik att samgåendet slutförts och att man utsett Romain Voog till vd för den nya koncernen. Romain Voog har flerårig erfarenhet från detaljhandel och e-handel och som strategikonsult. De senaste sju åren har han varit verksam på Amazon i Frankrike, senast som verkställande direktör och landschef.

Annons

– Jag är mycket glad över att bli verkställande direktör för GFG. Jag ser fram emot att arbeta med våra enastående team i nästa utvecklingsfas i våra fem regionala bolag och bygga den ledande e-handelsaktören inom mode på tillväxtmarknader, säger Romain Voog, VD för GFG.

Egna märkesvaror

Samtidigt har man tillsatt Nils Chrestin, som de senaste två åren varit medlem av ledningsgruppen och finansdirektör för Lamoda i Moskva, som finansdirektör. Tillsammans ska de bland annat ansvara för den övergripande strategiska och operativa utvecklingen av GFG liksom de olika koncernfunktionerna.

– Vi är glada över utnämningen av Romain som ny vd för GFG. Han kan bidra med värdefull e-handelsexpertis och kompletterar det enastående arbete som våra regionala chefer gör. Romain och Nils blir ett bra team för att bidra med spetskompetens inom de olika affärsenheterna, säger Lorenzo Grabau, ordförande i GFG och VD för Kinnevik.

Men det är inte bara spetskompetens som kommit in i koncernen, det har även trillat in lite pengar. I mars erhöll GFG ytterligare en investering på 32 miljoner euro från de befintliga aktieägarna Tengelmann Ventures och Verlinvest. Pengar som bland annat ska investeras i egna märkesvaror och tjänster som kan användas inom den nya koncernen.

Annons