KitchenTime nära en dubbling av omsättningen

Men investeringen i automatlagret tynger resultatet.

KitchenTime nära på dubblar förra årets omsättningsresultat och missar 200 miljoner med endast en hårsmån. Under det senaste räkenskapsåret, som i KitchenTimes fall sträcker sig från den första februari 2017 till den sista januari 2018, landade företaget på en nettoomsättning på 199 094 000 kronor.

Det kan jämföras med förra årets omsättning, som landade på 103 miljoner och alltså tog företaget över den magiska gränsen på 100 miljoner.

Annons
Annons

35 miljoner i förlust

Under året har KitchenTime också investerat i ett eget automatlager, en investering som man nu konstaterar tynger resultatet. 

LÄS ÄVEN: KitchenTime investerar 30 miljoner i robotlager 

- Under andra kvartalet startade företaget upp en lagerverksamhet i Eskilstuna i egen regi, där stora investeringar genomfördes för ny automatiserad lageranläggning i form av en AutoStore-anläggning. Driften startade i juli 2017 och har sedan uppstart fungerat enligt plan, skriver företaget bland annat i verksamhetsberättelse.

Årets förlust slutar på -35 miljoner kronor, vilket kan jämföras med förra verksamhetsåret då förlusten uppgick till -19 miljoner kronor. Samtidigt har även antalet anställda ökat rejält som en följd av tillväxten, från 29 till 47 personer.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!