Klarna får in Skandia som direkt ägare i bolaget

Pensionsförvaltaren köper aktier för 200 miljoner i det svenska betalbolaget, motsvarande knappt en procent av Klarna.

Skandia äger sedan tidigare aktier i Klarna via riskkapitalfonder men investerar nu direkt i bolaget rapporterar Di Digital. Totalt köper pensionsförvaltaren aktier för 200 miljoner kronor och äger därmed 1 procent av aktierna i betalföretaget, utöver det man sedan tidigare äger via riskkapitalfonder.

– Vi har lärt känna Klarna via två av våra förvaltare. Vi har kunnat följa dem under lång tid och skapat en bra kontakt med ägare och ledning, säger Roger Johanson, chef för Skandias tillväxtinvesteringar till Di Digital.

Annons

Värderingen ligger kvar på 19 miljarder

Det är ännu okänt vem som är säljare till aktierna, men enligt Skandia rör det sig om några av de tidiga investerarna i Klarna. Köpet av aktierna sker till samma värdering, 19 miljarder kronor, som i somras när flera riskkapitalbolag köpte aktier i bolaget för 80 miljoner dollar.

– Priset är alltid i förhållande till vad du tror att de kan bli värt. Vi har väldigt goda förhoppningar för Klarnas utveckling de kommande åren och tycker att det är en bra nivå, säger Roger Johanson.

Annons