Klarna landar jättestor partner i Storbritannien

Betalleverantören är nu ett klick bort för en av fem brittiska e-handlare.

En av Storbritanniens största e-handelsplattformar, EKM, tar nu in Klarnas kassa. EKM ska enligt egen utsago stå bakom en av fem e-butiker i landet. Totalt ska de ha över 30 000 kunder i ett 10-tal länder.

Framför allt är dock detta nya partnerskap ett stort steg för Klarnas intåg i Storbritannien.

Annons

"Betalsystemet är revolutionerande"

Alla EKM:s kunder kommer nu enkelt att kunna lägga till Klarna Checkout i sin nätbutik.

- Integrationen av Klarna i EKM gör att företag i alla storlekar kan börja ta emot betalningar nästan omedelbart i en enda smidig process. Betalningssystemet är revolutionerande, och erbjuder kunderna en betalningsupplevelse som konkurrerar med de största namnen inom online-handel, säger Steven Hickey, affärsutvecklingschef på EKM.

Steven Hickey berättar samtidigt att tre av fyra checkout-försök avbryts i Storbritannien, något som de nu ska minska med hjälp av Klarnas lösning.

"Extremt enkelt för brittiska handlare"

Klarna jobbar med sin vanliga slogan "pay after delivery" och trycker förstås på att man kan få hem varorna och betala efter 14 dagar, som i Sverige.

- Tillsammans med EKM har vi skapat en helt ny lösning som gör det extremt enkelt för brittiska handlare att komma ut och börja sälja på nätet. Klarna har integrerat både produkten och registreringsprocessen direkt i EKM, vilket innebär att handlare nu kommer att få en komplett e-butik, inklusive Klarnas kassa, bara genom att gå igenom en enkel registreringsprocess, säger Luke Griffiths, VD på Klarna UK.

EKM ska vara störst i Storbritannien när det kommer till betalplattformar och Klarna bekräftar för Ehandel.se att detta är betalbolagets hittills största partner i landet.

- Det ser ljust ut i UK, skulle jag säga. Den bästa referensen är nog Wish som vittnar om riktigt fina siffror efter att ha integrerat Klarna Checkout. Vi har ganska många partners i UK vid det här laget. Vaimo är en av dem, säger Jesper Wigardt, PR Manager på Klarna.

Annons
Annons