Klarna lanseras i USA med Overstock som första kund

Som första svenska betalföretag gör Klarna entré på den amerikanska marknaden med möbelföretaget Overstock.com som första kund.

Klarnas USA-lansering innebär att ett svenskt betalföretag för första gången har tagit sig in på den amerikanska marknaden.

– Vi har jobbat i flera år för att komma hit och vi är idag väldigt stolta över att lansera Klarna i USA. Att göra det med en så pass stor partner som Overstock ger oss bra skjuts in på marknaden. Svenska handlare är på många sätt världsledande och vi har lärt oss otroligt mycket av dem, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd på Klarna. 

Annons

Overstock.com är en onlinebutik med runt 1 500 anställda, som förutom möbler säljer bland annat elektronik, mattor, sängkläder och kläder. Företagets intäkter uppgick till 388 miljoner amerikanska dollar under andra kvartalet i år.

Smidig transaktion för lojala kunder

Från och med i dag kommer bolagets kunder att använda Klarna Checkout när de handlar via mobilen, eller om de inte vill logga in på Overstock.coms sajt. Nya kunder kommer att behöva uppge information i stil med leveransadress och emailadress, men kunder som tidigare betalat med Klarna kan slutföra köpet genom att bara trycka på en enda knapp. 

Overstock.com:s VD Patrick M. Byrne uppges vara nöjd med affären och ser framför sig att kunderna blir mer lojala och får en bättre köpupplevelse genom att betalningen nu sker genom Klarna.

– Vi har testat lösningen under en längre tid och det är tydligt att Klarna minskar friktionen i kassan. Våra kunder har uppskattat det och konverteringen har förbättrats, säger han.

Annons