Klarna ökade med 27 procent – omsatte 4,5 miljarder

Lockade till sig 26 000 nya handlare.

Under helåret 2017 växte Klarna med 27 procent och nådde därmed upp till en omsättning på drygt 4,5 miljarder kronor. Det framgår i företagets årsrapport, som släpptes i morse. Samtidigt fick banken till ett rörelseresultat (operating income) på 524 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 168 miljoner året före.

Har nu 89 000 handlare

Under 2017 har Klarna, som sedan i juni är en bank, lockat till sig 26 000 nya handlare. Det innebär att företaget, enligt egen utsago, nu är uppe i totalt 89 000 anslutna butiker.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Beskedet: Klarna blir en bank

- Att få en banklicens var en milstolpe och ett naturligt nästa steg för företaget. Jag är stolt över att kunna säga att Klarna redan har gjort avtryck inom marknaden för betaltjänster, för att kunna erbjuda de smidigaste upplevelserna för handlare och konsumenter, skriver medgrundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski i en kommentar till årsrapporten.

Har breddat till trafik och media

Klarnas tjänster ska ha använts av 19 miljoner nya konsumenter under året som gick. Sebastian Siemiatkowski lyfter fram att företaget har lyckats bredda sitt fokus från att i första hand ha varit aktivt inom e-handel till att omfatta ett antal segment.

- I dag har Klarnas tjänster expanderat från traditionell e-handel till exempelvis betalningar inom kollektivtrafiken, media och även allt mer i fysiska butiker. Klarnas intäkter kommer både från handlarna och från konsumenterna som använder Klarnas tjänster, skriver Klarna i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Klarnacheferna berättar allt om nya varumärket

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!