Klarna pungar ut över miljarden för tyskt företag

Svenska Klarna köper upp den tyska konkurrenten Sofort. Klarna uppges betala runt 1,35 miljarder kronor för det München-baserade bolaget. Nu är målet att bli ett av Europas ledande betalningsföretag.

Genom förvärvet av Sofort, marknadsledande i Tyskland och Österrike, tar Klarna ett starkt grepp om den europeiska betalningsmarknaden i kampen mot rivaler som Paypal, Visa och Mastercard.

Tillsammans kommer de att ha 25 miljoner användare och 10 procent av den nordeuropeiska betalningsmarknaden. De båda företagen, som ska fortsätta att erbjuda sina separata betaltjänster, kommer också att processa betalningar för omkring 10 miljarder dollar per år.

Annons

– Vi är glada över att få möjlighet att arbeta tillsammans med ett så exceptionellt företag som Sofort. Tillsammans har vi en fantastisk möjlighet att erbjuda den mest betrodda betalningslösningen för våra handlare, och göra det enklare och säkrare för konsumenterna att handla på nätet, säger Klarnas vd och grundare, Sebastian Siemiatkowski.

Tillgång till nya marknader

Enligt Financial Times betalar Klarna över 150 miljoner euro, motsvarande mer än 1,35 miljarder kronor, till majoritetsägaren Reimann Investors, som även äger Reckitt Benckiser och parfymbolaget Coty.

Köpet av Sofort innebär också att Klarna får tillgång till nya marknader, som Storbritannien, Italien, Frankrike, Spanien och Polen.

– Det är inte längre galet att säga att vi har en chans att bli den största självständiga betalningsleverantören i Europa, säger Sebastian Siemiatkowski till Financial Times.



Källor: Press, FT

Annons