Klarna satsar på tekniken och rekryterar

Betalleverantören Klarna växer och rustar för framtiden. I veckan ingick man ett nytt driftavtal med Basefarm och nu har man även rekryterat Nordeas CTO Mats Andersson till sin Engineering-avdelning. Kanske kan det råda bot på den senaste tidens störningar.

Klarna har under den senaste tiden haft en del mindre driftstörningar, och vid julhandeln 2012 hade man till och med mer än så.

Att Klarna drabbats av dessa störningar är förstår något betalleverantören tar på allvar, och i vad som kan vara ett försök till att få bättre ordning på tekniken, så har man nu ingått ett driftavtal med Basefarm som är specialister på drift av affärskritiska tjänster.

Annons

− Klarna har sedan starten drivit sin affärsverksamhet med fokus på enkel och trygg e-handel och därför var trygghet och stabilitet viktigt när vi valde Basefarm för att drifta vissa av våra betaltjänster. Dessutom är deras flexibilitet, smidiga processer och lokala närvaro något som förenklar samarbetet, säger Philip Mikal, VP, Global Financial Services, Klarna.

Att man nu väljer Basefarm för en del av sina betaltjänster beror troligtvis också på att företaget just nu har en rask tillväxt, förändringen ska dock inte påverka e-handlarna.

– Med största sannolikhet kommer detta inte att påverka våra e-handlare alls. Syftet när vi gör förändringar är att erbjuda en så bra och stabil tjänst som möjligt till både våra e-handlare och deras slutkunder, säger Fredrik Lennström på Klarna.

Gedigen ledarskapsbakgrund

Förutom ett nytt driftavtal med Basefarm så har Klarna även rekryterat Nordeas CTO Mats Andersson. Hans titel på Klarna blir VP Engineering IT Operations och anställningen påbörjas i augusti.

Mats ska ha en gedigen ledarskapsbakgrund inom IT och tidigare har han även arbetat i New York som CTO hos Nasdaq/OMX. Mats ska även ha lång erfarenhet från flera olika chefsroller inom Ericsson.

– Personligen känns det oerhört inspirerande att få chansen att komma in i ett spännande entreprenörsföretag igen. Jag är också övertygad om att online-betalningar har en stark framtid och det ska bli kul att få vara med och bidra till Klarnas fortsatta framgångsresa, säger Mats Andersson.

 

Annons

Källa: Press (1, 2)

Annons