Klarna väntas lansera i USA under nästa år

Klarna har 25 miljoner kunder i 15 europeiska länder, men nu är en expansion i USA på gång. Enligt tidningen New York Times har betalföretaget börjat leta efter personal i landet och nästa år väntas man vara redo att dra igång verksamheten i USA.

Tidigare i år berättade vi om Klarnas uppköp av det tyska betalföretaget Sofort. Man har också flaggat för en rejäl satsning i Storbritannien, men man är inte nöjda där. Redan förra året berättade man om sina planer på att inta USA och utmana PayPal, något som nu uppmärksammas på andra sidan pölen.

Nyligen tog Jon Kamaluddin, tidigare chef för Asos internationella satsning, plats i Klarnas styrelse för att hjälpa betalföretaget med deras internationella expansion. Enligt källor till New York Times har Klarna nu också börjat anställa i USA, och siktar på att dra i gång sin verksamhet i landet under 2015.

Annons

Lika enkelt som att Googla

Tidningen säger att en av Klarnas stora fördelar är att de ger kunden möjlighet att betala med faktura, det samtidigt som betalföretaget tar risken för handlaren som får betalt vid köpet. Vilket förstås inte är en nyhet för svenska e-handlare.

Klarna är just nu också mitt uppe i att utveckla nya algoritmer för riskbedömning på de olika marknader där man är verksam. Klarna säger att målet är att göra Internetbetalningar lika enkla som att använda Google. Något som är särskilt viktigt på mobila enheter.

– Att betala på nätet måste vara så enkelt som möjligt. Att göra det möjligt på mobila enheter gör att vi kan skilja oss från alla andra, säger Klarnas vd och medgrundare, Sebastian Siemiatkowski.

Källa: NYT

Annons