Klarnas grundare utses till landets bästa entreprenörer

Även om inte alla e-handlare prisar Klarna så kan nog de flesta hålla med om att de gjort mycket för e-handeln. Samtidigt sätter Klarna Sverige på kartan ute i världen. Betalföretaget som bland annat vill utmana PayPal i USA men först och främst revolutionera betalningar på nätet. Nu har Klarnas grundare prisats ännu en gång för sin affärsidé och genomförande.

Entreprenörstävlingen EY Entrepreneur of The Year gick igår av stapeln för nittonde året i rad. Bland 870 nominerade enptreprenörer stod till slut killarna bakom Klarna högst upp på prispallen. Enligt EY är grundarna till Klarna Sveriges främsta entreprenörer. Juryns motiveringen lyder:

– Med en enkel affärsidé, en banbrytande affärsmodell och en kundfokuserad lösning har Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson skapat ett svenskt företag med globala möjligheter. De utvecklar nya produkter och siktar på att erövra nya marknader – allt utifrån övertygelsen om att det ska vara enkelt för människor att handla på nätet.

Annons
Annons

Huvudpriset gick alltså till Sebastian, Victor och Niklas för deras framgångar med Klarna AB. Betalföretaget är idag ett av de största inom e-handelsbetalningar i Norden och ska vara ett av de snabbast växande företagen i Europa i alla kategorier.

– Sebastian, Victor och Niklas är verkligen värdiga vinnare som förtjänar att hyllas för sitt entreprenörskap och sitt mod. Årets finalister har alla en otrolig entreprenörsresa bakom sig och jag är säker på att de tillsammans kommer att inspirera fler till att våga ta steget att satsa på sin idé, säger Joakim Falck, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year Sverige.

Detta är inte första gången Klarna prisas för sina framgångar och redan 2013 fick grundarna ta emot pris som Årets Grundare och Entreprenörsföretag. Vi gissar att det inte är sista gången heller. Förhoppningvis går inte framgångarna tll huvudet och Klarna kan fortsätta fokusera på att leverera en bra tjänst till e-handlare.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!