Klart: Amazon slopar planerna på superkontor i New York

Motståndet blev för starkt.

Amazon kommer inte att öppna något andra huvudkontor i New York. Det rapporterar Reuters. Enligt nyhetsbyrån har Amazon sagt att företaget inte ser någon möjlighet till positivt samarbete över tid med staden och dess representanter.

LÄS ÄVEN: Borgmästaren försöker rädda nätjättens superkontor

Annons
Annons

Går miste om 25 000 jobb

Beslutet innebär att New York går miste om utlovade investeringar på uppskattningsvis tre miljarder dollar och cirka 25 000 möjliga arbetstillfällen.

Amazons jakt efter en stad att bygga ett andra huvudkontor i, har pågått i över ett års tid. Till slut togs beslut om att New York och Arlington skulle få dela på projektet, och kort därefter inleddes protesterna. Boende i New York oroades av att boendekostnaderna skulle trissas upp, och kritiker menade att de subventioner som utlovades till Amazon var orimliga.

Hemstaden gick ut och varnade

Motståndet backades till och med upp av representanter från Seattle, där Amazons nuvarande huvudkontor ligger, som gick ut och varnade New York för vad ett Amazon-huvudkontor kan föra med sig.

LÄS ÄVEN: Seattle varnar New York inför Amazons etablering

Enligt Reuters kommer Amazon inte att inleda någon ny jakt på en plats för ett nytt kontorsbygge, utan planen är att fokusera på att bygga ut andra befintliga och planerade kontor. E-handlaren har redan 5 000 anställda i New York City.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!