Klart: NetOnNets tidigare VD tar över på Outnorth

Jakten på Lars Nykvists efterträdare avslutad.

Tidigare i år kom beskedet att Outnorths dåvarande vd Lars Nykvist att han skulle lämna företaget. I väntan på att rekryteringen av en ny vd skulle slutföras, gick företagets CFO Kajsa Carlén in som tillförordnad vd.

LÄS ÄVEN: Lars Nykvist lämnar Outnorth - ny vd sökes

Annons

Nu står det klart vem som tar över jobbet som vd för Outnorth, som under 2017 nådde en omsättning på 430 miljoner kronor. Valet föll på Harald Ennen, som fram till mars 2016 var vd på NetOnNet - det vill säga då Lindex nuvarande vd Susanne Ehnbåge tog över.

LÄS ÄVEN: Susanne Ehnbåge ny vd för NetOnNet

"Ligger helt rätt i tiden"

Ennen ska även ha haft ledande roller på företag som Order och BRIO.

- I större utsträckning än tidigare, söker vi människor fler upplevelser och lever ett mer aktivt uteliv, vilket innebär att Outnorth är ett företag som ligger helt rätt i tiden. Outnorth ska vara den ledande e-handelsaktören inom denna nisch, säger Harald Ennen i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Outnorth ökade med 25 procent och slog 400 miljoner

Sedan tidigare i år ägs Outnorth av Egmont Publishing, som även har bolag som Jollyroom och Bagaren & Kocken i sin portfölj. Egmont Publishings mål är att koncernens e-handelsföretag ska ha en samlad omsättning på 500 miljoner euro år 2020.

Ska öka med totalt 200 miljoner euro

Det motsvarar nära 5,2 miljarder svenska kronor och är en bra bit upp från dagens samlade omsättningssiffra på 300 miljoner euro.

- Jag är otroligt glad att vi får en så erfaren person som Harald att ta över som VD för Outnorth. Harald har den rätta erfarenheten från e-handel och även styrkan att som VD, ta verksamheten vidare i rätt riktning och leverera på de mål och ambitioner som vi har. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Cato Broberg som är styrelseordförande i Outnorth och ansvarig för e-handel inom Egmont Publishing

Annons

Annons