Klockbutik på nätet förvärvar konkursdrabbad konkurrent

E-handeln drivs vidare i ny regi - den fysiska butiken läggs ned.

Uppstickaren Stilrenaklockor.se förvärvar en nu en e-handel som tidigare drivits av numera konkursade konkurrenten Watcho.

- Vi är mycket glada över affären, det är ett strategiskt uppköp och en långsiktig investering där vi planerar att utnyttja synergieffekter mellan sajterna. Det är dock också lite av ett experiment då vi i praktiken, på sätt och vis, kommer att konkurrera med oss själva, säger Carl Fridsjö, VD på Stilrenaklockor i ett pressmeddelande.

Annons

Vuxit utan riskkapital

Carl Fridsjö var med och grundade Stilrenaklockor för tre år sedan tillsammans med vännen Oskar Andersson. Något som är lite ovanligt är att företaget vuxit helt utan riskkapital - och trots det beräknas omsätta runt 6 miljoner under 2017.

- Prognosen är en omsättning på 5-7 miljoner nästa år. Vi är så klart fortfarande ett superlitet bolag, men att vi tagit oss hit utan riskkapital ser jag som något slags styrkebesked och det visar att det faktiskt är möjligt, även i en så kapitalkrävande bransch som e-handelsbranschen, säger Carl Fridsjö.

Kan starta omnikanal i framtiden

Watcho har tidigare även drivit en fysisk butik i Uppsala, men den kommer nu att läggas ner. Dock kan Stilrenaklockor i framtiden mycket väl komma att öppna en omnikanal-butik, enligt Carl Fridsjö.

- Vi sneglar hela tiden mot de fysiska butikerna, och att köra omnikanal finns absolut på kartan. Det är dock för tidigt för oss just nu, vi behöver mogna lite och fylla upp kassan. Killarna på Watcho har gjort ett bra jobb med varumärket, och vi fick möjligheten att göra en bra deal jämfört med att bygga upp en ny sajt från noll.

Annons