Kodmyran lämnar trädgården bakom sig

Sveriges e-handelsdrottning Katrin "Kodmyran" Lundgren säljer nu av två av sina nätbutiker. Köpare är Brath AB som nyligen startade en inkubator i Örnsköldsvik för e-handlare.

Vår bloggare och medlem Katrin Lundgren meddelar idag att hon säljer sin nätbutik Gardenhome.se och den nischade e-handeln Doftljusbutiken.se. Köpare är seo-företaget Brath AB som nyligen startade en e-handelsinkubator vid namn Brath Accelerator.

– Gardenhome passar oss perfekt, vi har länge haft vilja att ta klivit in i e-handel fullt ut eftersom det passar så bra med sökmotoroptimeringen som är vår kärnverksamhet. Det passar väldigt bra in nu när vi också startat accelerator. Vi håller på och bygger upp en plattform för att kunna bli stora inom e-handel. Tillsammans kommer de här båda satsningarna lägga grunden till det, säger Magnus Bråth, medgrundare av Brath AB.

Annons

Katrin Lundgren har tidigare gjort det klart att hon behöver fokusera på sin egen plattform, Shop4sale. En mindre e-handelsplattform som dock verkar locka allt fler kunder.

– Försäljningen ger oss mer resurser att lägga på att utveckla vår plattform samt ger oss en möjlighet att frigöra tid för att kunna hjälpa våra kunder ytterligare med sina e-handelsprojekt, säger Katrin Lundgren, VD på Kodmyran AB.

Tiden räcker inte till

Det är dock ingen hemlighet att Katrin älskar trädgårdssegmentet och att göra sig av med Gardenhome skall komma med blandade känslor.

– Trädgård är mitt stora intresse, så det är såklart med blandade känslor jag tagit beslutet att sälja butiken, men jag känner att beslutet är rätt och kommer bli bra för alla inblandade. Min tid räcker inte till längre och jag väljer då att satsa på att hjälpa våra plattformskunder. Jag vet att Brath kommer att ta väl vara på våra trädgårdskunder och förvalta och utveckla butiken på bästa sätt, och att man valt att ligga kvar med butiken på vår plattform gör att jag kommer få agera lite rådgivare ibland, så då känns det lättare, meddelar Katrin Lundgren.

Nu har Katrin endast kvar sin nätbutik Swecat.com innan hon tagit steget till ren e-handelsleverantör. Vi skulle inte bli förvånade om även den försvinner inom kort.

Samtidigt är det förstås intressant att se hur plattformen kommer utvecklas framöver med mer av Kodmyrans fokus. Gardenhome byter ägare den första september då Brath sätter tänderna i den och skall växa verksamheten inom acceleratorn.

 

Annons

Källa: Press (1, 2)

Annons