Komiker blir ”handyman” i nätbutikens nya webbserie

Vill att folk ska tänka "kan han, så kan jag".

En komiker har köpt ett lantställe som han ska rusta upp med hjälp av material och instruktioner från en e-handlare. Samtidigt ska projektet filmas och klippas ner till en serie på e-handlarens hemsida. Låter det hela som ännu ett aprilskämt?

LÄS ÄVEN: April april: Doftfri parfym, gratis plankstek och drönarleverans

Annons

"Varierande resultat"

Det är det inte. Upplägget är nämligen vad Byggmax i Norge har satsat på i sin senaste marknadsföringskampanj. I företagets norska nätbutik kommer besökarna att kunna följa den norske komikern John Brungots arbete för att transformera sig själv till en så kallad "handyman".

Med hjälp av instruktioner från Byggmax ska Brungot ta sig an diverse bygguppgifter i sin nya stuga, och hur det går - ja, det får man ju se i serien. Byggföretaget avslöjar dock redan nu att deras nya filmstjärna kommer att uppnå "varierande resultat".

Vill få folk att våga testa

Byggmax marknadschef Sanna Westman säger sig ha förståelse för att det inte alltid är helt lätt att lyckas med planerade renoveringsprojekt. Hon hoppas att serien ska inspirera fler amatörbyggare till att åtminstone göra ett försök.

- Vi hoppas att folk ska titta på filmerna och tänka “kan han, så kan jag”. Alla kan bli hemmafixare med lite hjälp från oss. Om vi bara får en enda person att sätta igång med sitt drömprojekt, så har vi lyckats, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons