Komplett gick från minus 28 miljoner till vinst i Sverige

Äntligen svarta siffror.

"Inga väsentliga händelser har inträffat under året". Det hävdar Komplett Services Sweden AB, som är ett helägt dotterbolag till den norska e-handelsjätten Komplett, i sin senaste årsredovisning.

Men någon väsentlig händelse borde trots allt ha inträffat, för företaget - som alltså ligger bakom verksamheten för Komplett.se - fick under sitt senaste verksamhetsår svarta siffror.

Annons

Omsatte 1,13 miljarder 

Företagets resultat för 2017 landade på 778 000 kronor, vilket kanske kan låta lite med tanke på att omsättningen samtidigt kom upp i nästan 1,13 miljarder kronor. Men förra året nådde omsättningen 1,11 miljarder, men då fick Kompletts svenska bolag nöja sig med ett resultat på minus knappt 28,5 miljoner kronor.

Precis som Komplett i Norge bedriver Kompletts svenska dotterföretag, med huvudkontor i Göteborg, försäljning av bland annat datautrustning. Men medan den norska koncernen har vuxit med lönsamhet, så har utvecklingen sett lite annorlunda ut på den svenska sidan gränsen.

Första gången sedan 2007

Senast Komplett Services Sweden AB avslutade året med svarta siffror var 2007.

LÄS ÄVEN: Lämnar Komplett: "Mest nöjd med vår lönsamma tillväxt"

Ehandel.se har varit i kontakt med Komplett, som har avböjt att kommentera utvecklingen för det svenska dotterbolaget. Enligt rapporten väntas dock bolagets verksamhet i år "fortsätta på samma nivå som tidigare".

Annons