Komplett sålde för mer än 200 miljoner i november

Komplett.no ökade sin omsättning med nästan 30 procent i november jämfört med samma månad förra året. Det innebär att den norska nätjätten sålde för över 200 miljoner norska kronor under förra månaden.

Norges största e-handelskoncern Komplett vill bli de nordiska kundernas förstaval på nätet. Drömmen är att bli Nordens svar på Amazon, och inom fyra till fem år ska man fördubbla sin omsättning till 10 miljarder norska kronor.

Och man verkar vara på god väg. I november ökade man sin försäljning med hela 28,7 procent jämfört med samma period 2013. Det innebär att man ökade omsättningen med 45,6 miljoner norska kronor, till 204,1 miljoner.

Annons
Annons

– Nu ser vi på allvar att norrmännen handlar sina julklappar på nätet och att det är tidsbesparande att göra sina julklappsinköp från soffan under den hektiska perioden före jul, säger Anton Hagberg, Commercial Director på Komplett.no.

Nya produktkategorier

Nätbutiken som normalt förknippas med datorer, surfplattor, mobiltelefoner och annan elektronik, har under de senaste åren utökat sitt sortiment dramatiskt. Med målet att bli Nordens Amazon så har man lagt till en rad nya produktkategorier, som till exempel vitvaror, underkläder, leksaker och kosmetika.

– Elektronik är den största och mest mogna kategorin inom e-handeln i Norge, men vi ser nu att flera nya produktkategorier som vitvaror och sportartiklar säljer allt mer, säger Anton Hagberg.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!