Komplett ska sälja fyra produkter i sekunden

Hade 300 000 besök innan morgonkaffet.

Den norska och nordiska nätjätten Komplett rapporterar nu lite siffror efter åtta timmar av Black Friday. E-handlaren gjorde inte som många andra i branschen, och startade under torsdagen, utan lyckades hålla i avtryckarfingret fram till midnatt då man drog igång sin rea.

- Det är helt klart att många suttit och väntat på att det ska bli fredag. Några få sekunder efter midnatt kom de första beställningarna och vi har haft ett jämnt tryck genom hela natten, säger Lene Iren Oen, kommersiell direktör på Komplett.

Annons

Vid 08:00 hade nätbutiken haft 300 000 besök och vid dagens slut väntar man sig totalt 2 miljoner besök till Kompletts sajter.

"Extrapersonal är inkallad"

Black Friday ska ha blivit Kompletts viktigaste handelsdag och omsättningen är 20-30 gånger högre jämfört med en vanlig dag.

- Vi ska i snitt sälja fyra produkter per sekund under hela dygnet. Vi har förberett oss under hela hösten för att kunna möta en så stor efterfrågan. Extrapersonal är inkallad och lagret är fyllt för att varorna ska kunna levereras ut så effektivt som möjligt till våra kunder, säger Lene Iren Oen.

Annons