Kontroversiell e-handel säljer högklackat till spädbarn

Har fått internationell uppmärksamhet och kritikerna är många.

- Jag är så ledsen för de små flickor som kommer tvingas bära dessa skor. Detta är vansinne.

- Inte för mina döttrar!!!

Annons

- Detta är det värsta skit som någonsin uppfunnits. Låt bäbisar vara bäbisar, folk!

- En av de mest olämpliga saker jag någonsin sett

 Vad kan få vuxna kvinnor att fälla dessa arga kommentarer?

 Jo, bilden nedan.

Den kommer nämligen från den amerikanska e-handeln Pee Wee Pumps, vars affärsidé är att sälja högklackade skor till flickor som endast är 0-6 månader gamla.

Anklagas för att sexualisera flickor 

Webbshoppen har med jämna mellanrum publicerat bilder på flickorna iklädda företagets skor, som många ansett vara väldigt provokativa. Rabaldret har främst uppstått på webbshoppens Facebooksida, där företaget ofta har publicerat bilder på små flick-bebisar iklädda högklackat - och ibland inte så mycket mer än så.

Därtill har flickorna - som alltså ännu inte lärt sig gå - fått posera i olika formationer. Vissa bilder har ansetts så provokativa att kritikerna anklagat företaget för att sexualisera flickorna - och i vissa fall till och med för att sprida barnporr.

Annons

Swanky, Sassy och Wild Child

Skorna säljs för endast cirka 10 dollar och har fått namn som Swanky, Sassy och Wild Child. Själva beskriver Pee Wee Pumps sina produkter som “coola” och “diva defining”. Och företaget har inte bara kritiker - många besökare på Facebooksidan tycks hålla med om att skorna är fina.

Flera av dem som gillade produkterna var inte sena med att avslöja för sina gravida väninnor vad de skulle få i present om barnet visade sig vara en flicka.

"Inte avsedda att gå i"

Pee Wee Pumps har sin bas i Greensburg, Pennsylvania och grundaren Michele Holbrook ska ha skrivit i ett uttalande på företagets hemsida att hennes produkter “inte är avsedda att gå i, utan för att möta det ständigt ökande behovet av ‘high-fashion’ inom barnkläder”.

Annons