Köp bananer med Ethereum med ny kryptokassa

Enklare för e-handlare att ta emot kryptovalutor.

Köpandet och säljandet av kryptovalutor pågår för fullt, men med stora värdefluktueringar som följd. Det som ger riktigt värde till kryptovalutor är dock e-handel, och att man faktiskt kan handla varor för dem.

E-handlare som tar emot Bitcoin och andra typer av kryptovalutor är hittills relativt begränsat, även om vi har en stor och en del små svenska e-handlare som är pionjärer på området.

Annons

LÄS ÄVEN: Nyckeln till Bitcoins enorma framgång

Nu meddelar dock företaget Coinbase, som erbjuder en digital plånbok för kryptovalutor, att de ska göra det enklare för e-handlare att ta emot dessa nya typer av valutor. I ett blogginlägg som publicerades igår så lanserade Coinbase sin nya tjänst Coinbase Commerce.

- Vi är glada att lansera Coinbase Commerce. Tjänsten blir tillgänglig för e-handlare runt om i världen från och med idag. Alla e-handlare kan nu använda Coinbase Commerce för att ta emot betalningar i Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin, skriver företaget.

Den nya tjänsten kan antingen fungera som e-handlarens kassa, eller som ett komplementerande betalalternativ. Installationen sägs bara ta några minuter att genomföra. Coinbase Commerce ska redan nu vara integrerad i den globala e-handelsplattformen Shopify.

LÄS ÄVEN: Bakslag för Bitcoin - svenska näthandlare fortsatt positiva

Annons