Köpfest hos CoolStuff när Pokémon Go tar över Sverige

Pokémon Go-spelare vänder sig till e-handeln för att kunna ladda mobilbatteriet extra ofta.

För några veckor sedan slog Pokémon Go-trenden ner som en bomb i Sverige. Över en natt var trenden ett faktum och var och varannan människa började gå ut på Pokémon-jakt med mobilen. Men det flitiga mobilanvändandet verkar ha fått en lite trist konsekvens - nämligen att batteriet snabbt tar slut.

Spelintresse bekräftas via kundtjänst

Det har märkts av hos e-handlaren CoolStuff som den senaste tiden har sett en massiv ökning av antalet sålda powerbanks. Under de senaste två veckorna har företaget sålt 850 powerbanks, vilket kan jämföras med 20-30 i veckan i vanliga fall.

Annons

- Vi kan såklart inte säga att alla är till Pokémon Go-spelare men många vi pratar och mailar med bekräftar att så är fallet, säger Patrik Weiland, kundtjänstansvarig på CoolStuff.

Att en plötslig trend kan trissa upp försäljningssiffrorna har CoolStuff märkt vid flera tillfällen. Under perioder när många fått upp intresset för träning har e-handlaren till exempel märkt att många handlade en viss sorts träningsarmband som bland annat mäter och registrerar användarens förbränning och puls.

Ställer den plötsligt starka efterfrågan på powerbanks till det för er på något sätt?

- Nej, stormen av Pokémon Go-spelare ställer inte till med några problem. Det är bara roligt!

Annons