Kraftig expansion av Walmarts pick up-service

Allt fler av företagets kunder kan nu hämta upp sina shoppingkassar utan att behöva lämna bilen.

Medan företag som Amazon och Postmates försöker att bräcka varandra med snabbast hemleverans av mat, har den amerikanska livsmedelsjätten Walmart istället satsat på att erbjuda upphämtning vid butik på ett antal orter. Konceptet liknar det som ICA rullade ut i Sverige för ungefär ett år sedan. För att göra processen så smidig som möjligt behöver inte kunden gå in i affären, utan matkassen kan hämtas upp vid en drive in-station utanför byggnaden.

Nu meddelar Walmart att det blivit dags för servicen att utökas med ett antal nya städer samt att antalet pick up-stationer ska utökas i de städer som servicen finns i sedan tidigare, rapporterar TechCrunch. De nya städerna inkluderar bland andra Kansas City, Austin och South Carolina. Totalt finns nu servicen tillgänglig på ett 30-tal platser i USA.

Annons
Annons

Stor andel återkommande kunder

Servicen i sig själv ska dock inte ha ändrats nämnvärt. Det är fortfarande ungefär 30 000 produkter som finns tillgängliga i butikssortimentet, och priserna är fortfarande samma som de i Walmarts butiker. Beställningen måste läggas senast klockan 10.00 för att kunna hämtas upp samma dag.

Walmart vill inte avslöja hur många som använder företagets pick up-tjänst, men 90 procent av de som handlar uppges vara återkommande kunder och de flesta använder servicen för att köpa färska livsmedel som kött och mejeriprodukter.

Walmart planerar en ytterligare expansion av upphämtningsdelen av verksamheten under 2016.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!