Kundfavoriten m.nu startar ny e-handel – får en kvarts miljon

Tillväxtverket skjuter till 250 000 kronor för att finansiera företagets internationella nätbutik.

Nätbutiken m.nu, som enligt egen utsago är “Sveriges ledande e-handel för hemautomation", tar nu steget ut i världen och öppnar en internationell e-handel.

"Ett ökat intresse från utlandet"

Satsningen kommer delvis att finansieras av statliga Tillväxtverket, som lägger 250 000 kronor i potten. Huvudsyftet sägs vara att företaget i framtiden ska kunna sälja till väntande kunder i Norge och Finland.

Annons
Annons

- På sista tiden har vi märkt av ett ökat intresse från utlandet, med kunder främst från Norge och Finland som handlar av oss. Vi vet alltså att marknaden finns och det här är ytterligare ett steg som gör det enklare för personer där att köpa hemautomation av oss, säger m.nu:s VD Erik Freiholtz i ett pressmeddelande.

Utsågs till kundfavorit

I januari i år kunde vi berätta att m.nu seglat upp som ny kundfavorit på Prisjakt, något de innan dess jobbat för i flera år.

- Vi har rent krasst vuxit från ingenting till där vi är i dag, med en ytterst liten marknadsföringsbudget. Vi har istället fokuserat på att bygga en bred bas av nöjda kunder som sköter marknadsföringen åt oss. Med det synsättet kan vi ta förluster på ärenden och se på kostnaderna som marknadsföring. Nöjda kunder har helt enkelt varit kärnan i den resa vi gjort, sa Erik Freiholtz då.

Lanseringen av den internationella butiken beräknas ske innan årsskiftet. I projektet ingår även en utökad satsning på företagsmarknaden i Sverige.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!