Kundrecensioner som lyfter annars osäljbara produkter

Sarkastiska och komiska recensioner på Amazon ska tydligen vara en populär tilltagelse. Nu har penntillverkaren BIC hamnat i skottlinjen. Deras sida med ”BIC for Her” pennor har svämmat över med komiska recensioner av blandat slag. Vördnadsfulla roliga femstjärniga betyg blandas med enstjärniga som även de håller hög klass.

I de tekniska specifikationerna beskrivs pennorna som "utformade för att passa bekvämt i en kvinnas hand" med en "tilltalande konstruktion kommer de i rosa och lila”. Kanske har den beskrivningen gjort pennorna till en lätt måltavla?

Kolla in några av recensioner nedan och har du några minuter över kan du kolla ris och ros direkt på pennornas sida hos Amazon.

Annons

Bland de femstjärniga betygen kan man hitta hyllningar som dessa:

– Min mor, en hårt arbetande kvinna som tog hand om tolv barn på egen hand samtidigt som hon skötte all strykning (precis som naturen avsett), var förstulet förlägen av sin analfabetism. Länge skulle hon skåda sin man och söner och ägnade fem minuter per dag (som hon egentligen skulle ha spenderat till att göra smörgåsar) åt att be att hon en dag skulle beviljas möjligheten att skapa eget klotter. Hon är fortfarande lite långsam i inlärningen, men denna produkt har definitivt satt bollen i rullning. Vi försökte ge henne pennor avsedda för män men hon brukade ta ut patronerna och dricka bläcket, Typiskt kvinnor. Hur som helst är det bra att BIC äntligen gör något för att hjälpa kvinnorna.

– Äntligen någon som besvarat mina böner och utformat en penna som jag kan använda! Jag använder den när jag simmar, rider, promenader på stranden och yogar. Den är bekväm, tät, halkfri och den gör mig så kvinnlig och vacker! Efter att jag börjat använda dessa pennor har män funnit mig mer attraktiv. Det har gett mig mjuk hud och hanterbart hår och det har verkligen gett mig den självkänsla jag behövde för att starta en bokklubb och flirta med killen i kassan i närbutiken. Mina teckningar av kattungar och ponnyer har förbättrats, och nu när jag byter ut mitt efternamn med Robert Pattinsons, tror jag verkligen att vi kommer att gifta oss en vacker dag! De smarta marknadsföringsmännen har tagit fram en penna som mina kvinnodelar äntligen kan identifiera sig med.

Men allt är inte bara ros. Tydligen finns det även de som inte ser storheten men pennorna. Här är några av de lite sämre betygen som pennorna fått ta emot:

– När jag såg pennorna ville jag tvunget ha dem, jag frågade om min man kunde köpa dem åt mig. Han vägrade, han sa att om jag ägde en penna skulle det kunna få mig att börja tänka, och få en massa egna idéer. Sen kanske jag skulle börja skriva, vilket skulle ta tid från mina hustruliga arbetsuppgifter som matlagning, städning och att föda barn. Visst var han helt rätt ute, ingen av dessa uppgifter kräver en penna, så jag kan bara ge pennorna en stjärna i betyg.

– Jag köpte dessa efter ett plötsligt infall, och jag måste säga att jag inte är särskilt imponerad. Mekanismen är alltför krånglig, och plasten inuti är alltför tunn (för att inte tala om obekväm och icke-absorberande). Jag är säker på att det måste finnas ett bra sätt att använda dem på, men jag kan inte lösa det. De färgade också mina trosor blå av någon anledning. Jag ville verkligen gilla dessa, men det är tillbaka till vanliga tamponger för mig.

Annons

Tycka vad man vill om "felaktiga" recensioner men kul läsning är det. Och många av de produkter som drabbats av dessa fenomen har fått se en rejäl skjuts i försäljningen. Även produkter som många tidigare inte tagit i med tång.

Källa: Adweek

Annons